събота, 4 октомври 2014 г.

BTV Action online стартира на 22 януари 2011 г. и излъчва изцяло екшън филми и сериали, предпочитана е от мъжката част на населението и не само заради филмите е любима на мъжката аудиторя, тя е известна и с това,че излъчва мачовете от шампионска лига. Тя е преминала през големи промени преди да стане това, което е в момента.
През 1998 г. е създадена първата частна ефирна мрежа в България - ТОП Телевизия, основана в Шумен. През следващите години изгражда мрежата си в останалата част от страната. През 2002 г. телевизията изключва част от предавателите си и е официално закрита през 2004 г. През 2005 г. фирмата-собственик е закупена и преобразувана в CTN, чиято телевизия започва излъчване през 2006.
На 1 Март 2006 започва излъчване телевизионна мрежа CTN, на честотите на дотогавашната национална ефирна телевизия ТОП. Телевизията е препродадена на следващата година и преобразувана на TV2.
На 27 ноември 2007 на честотата на телевизия CTN стартира TV2. През 2008 г. телевизията е закупена от американската компания "Central European Media Enterprises" (CME) заедно с Ринг ТВ. На 4 юли 2009 телевизия TV2 официално сменя името си на PRO.BG по подобие на румънския канал на CME — PRO TV.
През 2010 г. CME закупува bTV Media Group (собственик на каналите bTV, bTV Comedy, bTV Cinema) от News Corporation. На 22 януари 2011 телевизия PRO.BG е препозиционирана в структурата на "bTV Media Group" и е преименувана на bTV Action.
От 7 октомври 2012 преминава в излъчване с формат на картината 16:9 и HD.
BTV Action Online(БТВ Онлайн) на живо:

Уебсайт на телевизията : http://www.btv.bg/action
 Сродни телевизии:
    Свързани канали на Медията:
    BTV - Канал за новини, филми и сериали.
    BTV Action - Канал за филми и Футбол - Шампионска лига
    BTV Cinema - Филми и развлечение
    BTV Comedy - Комедийни и забавни филми,серали и предавания
    BTV Lady - Повече за нея(каналът за нея)
    РИНГ БГ - Спорт, футбол и всичко свързано с спорта

      0 коментара:

      Публикуване на коментар