вторник, 7 октомври 2014 г.

Eurosport (на български: „Евроспорт“) е европейски спортен телевизионен канал, който се излъчва в 54 държави на над 20 различни езика. Основан е на 5 февруари 1989 г. Той е собственост на френската компания TF1 Group. Главната сграда, откъдето се излъчва, е в Париж, Франция. Специализиран за предаване на спортни състезания. Сред спортовете, които могат да бъдат наблюдавани са футбол, волейбол, снукър, колоездене, плуване, тенис, рали и др.
Eurosport предлага на зрителите си европейски и международни спортни събития. Това включва: Шампионската лига, Лига Европа (обзори и жребии), Рали Дакар, Рали Монте
Карло, Олимпийските игри, колоездене, тенис събития, включително три турнира от Големия шлем, WTA Tour, ATP Tour, Световното първенство по снукър, лека атлетика, Купата на африканските нации по футбол, бокс, Зимни спортове и младежките спортове като кънки и сърф и др.

Eurosport Online е партньор с KSO, организаторите на на FIA World Touring Car Championship (WTCC). Евроспорт излъчва всяко WTCC състезание на живо. Преди 2006 г., както WTCC така и FIA GT шампионата се излъчва по Eurosport.

Каналът също излъчва и Интерконтиненталния рали шампионат. От 2008 г. насам, Eurosport излъчва 24 часа на Льо Ман.От 2012г. започва да се излъчва и моторното Спидуей Гран При. Eurosport излъчва и комедийни месечни предавания, в които са събрани най-смешните гафове и изцепки в спорта - "WATTS" и "Top 10". Каналът може да се гледа онлайн от ТУК на живо, официална страница на канала http://www.eurosport.com/

0 коментара:

Публикуване на коментар