събота, 4 октомври 2014 г.



BTV е първата частна телевизия в страната, която започва излъчване в далечната 2000 година. на 1 юни БТВ започва излъчване като измества от ефир дотогавашния ЕФИР 2 на Българската национална телевизия Смело можем да кажем че е най-гледаната медия у нас. Това се дължи на качествената програма, която и е заложена. Денят започва със сутрепното информационно предване "Тази сутрин" което се води от Анна Цолова и Виктор Николаев. Продължава с "Преди обед"  с водещи Деси и Сашо. Следват 30 минути с "Кухнята на Звездев". В 12:00 започва обедната новинарска емисия. Повторението на "Шоуто на Слави" започва в 12:30. Следобед телевизията излъчва цял куп сериали, като в 17:00 се излъчва следващата новинарска емисия. Привечер започва публицистично предаване, последвано от най-голямата новинарска емисия от 19:00 обобщаваща най-важното от деня. Вечерното време е заето от още интересни сериали, Новини, Шоуто на слави  и отново сериали. После всичко започва отначало.
Бтв медия груп се разраства много бързо. В неговото голямо семейство влизат още много радиа и телевизии, като най-популярните са:
  • Свързани канали на Медията: 
    BTV - Канал за новини, филми и сериали.
    BTV Action - Канал за филми и Футбол - Шампионска лига
    BTV Cinema - Филми и развлечение
    BTV Comedy - Комедийни и забавни филми,серали и предавания
    BTV Lady - Повече за нея(каналът за нея)
    РИНГ БГ - Спорт, футбол и всичко свързано с спорта
Сега след като прочетохте какво излъчва телевизията може би ви се е приискало да погледате BTV на живо. Навярно имате телевизор който може да си пуснете, но ние ще ви предложим да гледате BTV Online през своят компютър. Това може да стане като посетите някой от следните адреси, които излъчват онлайн
От създаването си до февруари 2010 г. bTV е собственост на Болкан Нюз Корпорейшън, подразделение на News Corporation на Рупърт Мърдок. Закупена е от Central European Media Enterprises (СМЕ) за 400 млн. долара (100% от собствеността на телевизията), която купува и 74% от радиокомпания "CJ". През май 2013 година Европейската комисия одобрява сделката на придобиване на СМЕ от американската компания Time Warner, собственикът на CNN и Turner Broadcasting System. През октомври 2000 г. в ефир стартира редовната програма на телевизията, а на 18 ноември е излъчена и първата емисия новини – bTV Новините. Програмата на bTV се разпространява наземно аналогово чрез 19 основни предавателя и над 700 ретранслаторни станции в дециметровия обхват, както и по кабелен път от всички кабелни телевизионни мрежи в България. Програмата се предава и чрез сателит на територията на Европа. През есента на 2009 г. bTV пуска последователно два нови тематични телевизионни канала с преобладаващо филмово съдържание – bTV Comedy (на мястото на телевизия GTV след придобиването на „Студио Триада“) и bTV Cinema. На 6 декември 2009 г. bTV обновява визията и логото си. На 18 февруари 2010 г. групата е придобита от CME, която дотогава притежава каналите PRO.BG и RING.BG. Първият впоследствие е ребрандиран bTV Action с насоченост към мъжката аудитория. Година по-късно медията стартира каналът bTV Lady с насоченост към дамската аудитория. От пролетта на 2012 г. стартира и платеният интернет портал за ексклузивно видео съдържание „Voyo“, където са прехвърлени по-голямата част от интернет излъчванията на спортни събития, а също и архивът на телевизионните сериали и предавания на телевизията. През есента на 2014 г. спортният канал на групата RING.BG е преименуван на bTV Sports, в проект е и седмият канал на bTV Media Group – Novella, който е ориентиран към семейната аудитория.

От 7 октомври 2012 г. bTV стартира първа от националните телевизии, който пуска HD версия и преминава във формат 16:9. Каналът отново променя и графичната си визия.
  • http://www.btv.bg/live – изисква регистрация и излъчва само за територията на страната

0 коментара:

Публикуване на коментар