събота, 4 октомври 2014 г.

bTV Comedy е български телевизионен канал, ориентиран към семейната аудитория, излъчващ главно комедийна програма. Част е bTV Media Group, собственност на CME. Първоначално стартирала като GTV (обявявана понякога като The Good Television, също известна и като Гергов ТВ) излъчва ефирно за град София и региона от 1-ви септември 2005 г., собственност на Красимир Гергов и Триада Комюникейшънс. Придобита е от БТВ през 2009г. На 1 октомври 2009 г. каналът официално е ребрандиран на bTV Comedy, а на 7 декември 2009 г. смени напълно и графичния си дизайн с оформянето на медийната група. Едни от най-известните сериали, които са излъчени са „Алф“, „Всички обичат Реймънд“, „На гости на третата планета“, „Шеметни години“, „Монк“, „Ало, ало!“, „Щурите съседи“ и др. bTV Comedy излъчва повторенията на БГ сериалите “Столичани в повече” и “Тя и той”.
През 1997 г. стартира информационната софийска телевизия Триада, собственост на Триада Комюникейшънс. Каналът стартира на мястото на френската TV5 Monde за България и излъчва международни новини и част от програмата на CNN International, част от която с превод на български език и собствена продукция на Триада Комюникейшънс, собственост на Красимир Гергов. След закриването на българския клон на CNN медията е преименувана на GTV (обявявана понякога като The Good Television, също известна и като Гергов ТВ) и продължава да излъчва ефирно за град София и региона от 1 септември 2005 г. Излъчва основно филми и сериали от комедийния жанр. След придобиването на дял от BTV от страна на Гергов е преименувана на bTV Comedy на 1 октомври 2009 г.
От 7 октомври 2012 г. преминава към излъчване с формат на картината 16:9.
Каналът е известен с това,че излъчва много сериали, филми - харесващи се на хората, които обичат забавленията и смеха. По БТВ Комеди може да видите също така и повторенията на редица предавания от БТВ, предимно комедийните. По БТВ Комеди се излъчва също така и кеча от световната федерация на WWE.
BTV Comedy website : http://www.btv.bg/comedy
Свързани канали на Медията:
BTV - Канал за новини, филми и сериали.
BTV Action - Канал за филми и Футбол - Шампионска лига
BTV Cinema - Филми и развлечение
BTV Comedy - Комедийни и забавни филми,серали и предавания
BTV Lady - Повече за нея(каналът за нея)
РИНГ БГ - Спорт, футбол и всичко свързано с спорта 

0 коментара:

Публикуване на коментар